23948sdkhjf

4000 tonn russisk aluminium til Hydro Karmøy

Denne helge ankom et russisk skip med 4000 tonn med aluminium til Hydros anlegg på Karmøy.

Leveransen er ifølge kommunikasjonssjef i Hydri Aluminium Metal i Norge, Kristin Karlstad, aluminium som har vært i Hydros eie siden lenge før sanksjonene mot Russland ble satt inn.

Haugesunds Avis (HA) skriver at fartøyet «Silver Dania» ankom Karmøy fra St. Petersburg denne helgen. Kontrakten om leveransen ble altså inngått lenge før Russlands invasjon av Ukraina.

 Etterårskontrakt

– Dette er en ettårskontrakt, som skal løpe for hele 2022. Vi inngår ingen nye kontrakter med russiske motparter, og ser på muligheten for å finne alternative løsninger for eksisterende forpliktelser, sier Karlstad til E24.

Det er russisk aluminium som ankom Karmøy, men avtalen er ikke gjort direkte med en russisk motpart. Utover dette ønsker ikke Karlstad å kommentere leveransen.

Norsk flagg

Skipet seiler under norsk flagg, og driftes av det norske det rederiet Silver Sea. Søndag var skipet utenfor svenskekysten.

Selv om ingen av Hydros samarbeidspartnere er rammet av sanksjonene ennå, jobber selskapet med å finne alternative kilder til anskaffelse av aluminium.

-Vi kommer ikke til å inngå flere kontrakter med russiske motparter, sier Karlstad.

Kilde: Haugesunds Avis

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141