23948sdkhjf

Samler inn penger til russiske fiskere

Russiske fiskere om bord på trålere som ligger ankret opp i Tromsøysundet er også ofre i den invasjonen Russland har gjort overfor Ukraina. Nå er det samlet inn mer enn 17.000 kroner til fiskerne.

Det er Dag-Frode Bårdsen som startet innsamlingsaksjonen til de russiske fiskerne om bord på trålerne som ligger ankret opp i Tromsøysundet.

Han frykter at fiskerne sulter, siden de ikke kan gå i land å betale med sine kreditt- og bankkort for mat som trenger de om bord. Det kan de ikke gjøre grunnet sanksjonene som er iverksatt mot Russland etter invasjonen av Ukraina.

17.350 kroner samlet inn

Torsdag kveld var det ifølge NRK, som omtalte saken først, samlet inn 17.350 kroner, noe som overgikk Bårdsens villeste fantasier.

NRK har snakket med mannskap om bord på de russiske fartøyene, og de forteller om en vanskelig situasjon.

Bårdsen har i det store og hele kun mottatt positive tilbakemeldinger på innsamlingsaksjonen, men det var en som mente at fiskerne fortjente å sulte i hjel.

Neste utfordring nå er å få bragt maten ut til fiskerne om bord på båtene. Det er behov for en båt som kan gjøre dette.

Diesel og mat

Både Bårdsen selv og daglig leder i selskapet som stiller med denne båten, Norhern Yatching, har bakgrunn som fiskere selv. Først må fiskerne kontaktes slik at man får vite hva som er deres største behov. Det kan også være å sørge for diesel til aggregatene om bord.

 

Kilde: NRK

Artikkelen er en del av vårt tema om Ukraina.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094