23948sdkhjf

Mekanisk Service påvirkes av Ukraina-krisen

Halden-bedriften Mekanisk Service følger situasjonen i Russland og Ukraina nøye. For de to landene er to av verdens største stålprodusenter.

I tillegg utvinner de to landene mye jernmalm.

Dette kan påvirke både tilgangen og prisene på stål for flere bedrifter i Norge, deriblant Mekanisk Service i Halden.

Russland og Ukraina er to av verdens største stålprodusenter og utvinner også mye jernmalm. I Halden følger lederne i Mekanisk Service spent med på situasjonen, ikke minst opp mot storkontrakten med Nexans.

 55 ansatte

– Vi følger spent med på situasjonen, sier daglig leder Jan Roger Eriksen til Halden Arbeiderblad (HA). Bedriften har 55 ansatte, og har nylig landet en større kontrakt med Nexans, som skal utvide fabrikken i den tidligere Østfoldbyen.

HA skriver at Mekanisk Service har anslått å kjøpe inn om lag 800 tonn stål til dette prosjektet, og bedriften mener at planene kan bli sterkt påvirket av Russlands krigføring mot Ukraina – i tillegg til påfølgende sanksjonene som Vesten har innført.

Den daglige lederen ved Mekanisk Service understreker at de de ikke kjøper stål direkte fra Russland, men fra stålverk over hele Europa. Men han legger til at disse igjen kjøper igjen fra de to landene, og da blir markedet påvirket.

MANGE MASKINER: Der mange maskiner og roboter hos Mekanisk Service i Halden. FOTO: MEKANISK SERVICE

Utfordrende

– Med både Ukraina og Russland ute av bildet blir markedet smalere. Det kan bli mer utfordrende med både tilgang, kostnader og rask levering, sier Eriksen til HA.

Dette kombinert med stigende stålpriser gjør situasjonen svært usikker og spent for tiden.

Dagens Næringsliv (DN) skriver at 20 prosent av Europas import av stål og jern er blitt borte som følge av sanksjonene mot Russland og krigen i Ukraina. Avisa skriver at det er «en desperat kam om å få tak i stål».

Kilde: Halden Arbeiderblad

KLIKK for alle artikler i Ukraina.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094