23948sdkhjf

Vik Ørsta mottok 1700 tonn med russisk stål denne uka

Det skjer samtidig som hele Europa har gått til sanksjoner mot Russland etter invasjonen i Ukraina. Nå leter veirekkverk-produsenten etter ny leverandør.

Det var mandag denne uka at et russisk fartøy lå til kai i Ørsta med 1700 russisk stål om bord. Det skjer samtidig som russerne bomber Ukraina.

Kjetil Nesset ved Vik Ørsta – tidligere Ørsta Stål – opplyser til Sogn Avis at bedriften både støtter og respekterer sanksjonene mot Russland.

Kontrakter inngått oktober 2021

- Men dette var kontrakter som var inngått og signert i oktober 2021. Vi venter en last til fra Russland, og vi må stå ved disse kontraktene, sier Nesset til avisa.

Han understreker samtidig at det ikke blir mer stål fra Russland etter dette, og Vik Ørsta har startet jakten på nye leverandører av stål fra Europa.

- Men det er store utfordringer i hele Europa, så det er ikke gjort over natta, sier Nesset.

Ifølge Sogn Avis handler Vik Ørsta stål i Norge, Finland og Sverige og dette gjelder primært kamtål, plater og rør. Coilen, som brukt til produksjonen av veirekkverk, har i flere år kommet med båt fra St. Petersburg.

Sjekket grundig

Nesset sier videre at har sjekket grundig rundt de to kontraktene fra Russland i forhold til sanksjoner og etiske retningslinjer, og har altså lent seg på at forutsetningene for handel var helt annerledes da de ble inngått i 2021.

Det kommer om lag åtte båtlaster med stål fra Russland i et normalår til Vik Ørsta. Lastene med coil varierer mellom 1500 og 2500 tonn, og mandag denne uka ble det losset 1700 tonn med stål. Dette skal ifølge Nesset rekke til fem ukers produksjon av veirekkverk.

Vik Ørsta omsette for nærmere 800 millioner kroner i 2021.

 

Kilde: Sogn Avis

KLIKK for alle artikler i Ukraina.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11