23948sdkhjf

Havyard Leirvik lander stor ombyggingskontrakt

Havyard Leirvik har signert kontrakt for elektrifisering av ferja MF Ibestad for ferjerederiet Norled.

Ferja skal bygges om til elektrisk drift med hybridkapasitet og skal inn på sambandet Svensby- Breivikeidet over Ullsfjorden i Troms.

I tråd med det grønne skiftet, skal MF Ibestad skal bygges om fra diesel-mekanisk framdrift til elektrisk framdrift med batteri og lading fra land. Den skal også ha mulighet til å gå med dieselaggregat over lengre avstander der man ikke kan lade fra land. Systemet skal leveres av SEAM, og oppstart av prosjektet ved verftet er satt til 1. august i år. Det skal bygges batterirom, og dagens to dieselmotorer skal erstattes av elektriske motorer for drift av propellene.

- Viktig kontrakt

- Kontrakten er viktig, og underbygger verftets posisjon som en sterk aktør innen verftsnæringen for hybridiseringer og ombygginger, sier salgssjef for Havyard Leirvik, Silje Smådal.

Fra før av har Havyard Leirvik lang tradisjon for å levere godt på nybygg og har også levert 13 nybygg med hybridløsninger. Med det til grunn, er grunnlaget til stedet for å levere godt på denne typen oppdrag.

Ifølge Smådal ser man nå en god økning i etterspørselen på både dokk og kai-arbeid ved verftet, men også for større prosjekt med noe lengre tidsperspektiv.

- Det er gledelig at man har klart å opprettholde status som et godt nybyggingsverft, samtidig som man har etablert seg i service- og ombyggingsmarkedet. Vi ser at våre tjenester blir viktige i det grønne skiftet, og med vår historikk innen elektrifiseringer, så har vi gode erfaringer å bygge videre på. Denne kontrakten er for oss enda en bekreftelse på at vi har den rette kompetansen til stedet, sier Silje Smådal.

Krevende og god kunde

- Det er veldig gledelig at Norled velger Havyard Leirvik som verft for hybridisering av MF Ibestad. Vi er avhengig av gode og krevende kunder for å utvikle oss. Norled har vært kunde hos oss på service og vedlikehold, og har gitt oss impulser som har vært med på å utvikle verftet i dette markedet. Vi ser derfor fram til å ha et større prosjekt sammen med dem, sier administrerende direktør Tor Leif Mongstad

Videre sier Mongstad, at man er veldig glad for å kunne melde til sine dyktige medarbeidere at man har inngått en kontrakt som gir arbeid året ut. Verftet er inne i en god trend med mange ordrer på service og vedlikehold, og med to større prosjekt i ordreboka har verftet sikret over halvparten av budsjettert produksjon bare i løpet av to måneder.

- Havyard Leirvik er en hjørnesteinsbedrift i området og mange har nære tilknytninger til verftet enten ved å være direkte ansatt eller gjennom andre familiære eller profesjonelle relasjoner. Det er derfor viktig å skape et trygghet for aktiviteten og vise at vi er konkurransedyktige i et krevende marked, avslutter direktøren.

 

Kilde: Havyard Leirvik

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109