23948sdkhjf

Alcoa stanser all handel med Russland

- Alcoa uttrykker sin dypeste medfølelse med krigens ofre og stanser all handle med Russland, sier Alcoas adm. dir., Roy Harvey.

Alcoa er dypt bekymret for den pågående invasjonen av Ukraina som har resultert i enorme humanitære lidelser.

- Vi har den dypeste medfølelse for alle de som nå smertes av denne meningsløse konflikten. Vi håper at en diplomatisk løsning vil nå frem og at man får en hurtig og permanent stopp av krigen, sier Harvey i en pressemelding.

Ingen eierinteresser i Russland

Alcoa har ingen drift eller eierinteresser i hverken Russland eller Ukraina.

- Likevel følger vi situasjonen nøye. Det er nå viktig å vise handlekraft. Alcoa vil med virkning fra og med 2. mars 2022 stanse alle kjøp av råmaterialer fra, eller selge våre produkter til, Russland, sier Harvey videre.

Med mer enn 12.000 ansatte over seks kontinenter har mange av Alcoas kollegaer bekjente, venner og familiære bånd til de som nå lider. Som et verdibasert selskap kjenner Alcoa på følelsen av at vi må gjøre noe.

Gir gitt støtte

Gjennom vår veldedighetsorganisasjon, The Alcoa Foundation, har vi gitt et beløp for å få ytet humanitær støtte til de berørte av konflikten. Alcoa oppfordrer alle, inkludert våre ansatte og samarbeidspartnere, om å støtte Røde Kors sitt arbeid

Kilde: Alcoa

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078