23948sdkhjf

Ikke russere på OTD og ONS

Russiske selskap vil etter alle solemerker ikke bli å finne på ONS-messen til høsten. OTD Energy vil heller ikke gi plass til russiske selskap dersom det skulle bli aktuelt.

ONS-messen i Stavanger er en internasjonal oljemesse med mange utenlandske utstillere og besøkende.

Selv om messen ikke har tatt noen offisiell beslutning ennå om å utelukke russiske selskap å komme, sier kommunikasjonsdirektør Inger Johanne Stenberg i ONS til Rogalands Avis at alt tyder på at de ikke får komme.

Uaktuelt for OTD

Daglig leder i OTD Energy, Torbjørn Olufsen, understreker at OTD-messen primært er en messe og møteplass for den norske leverandørindustrien, og han vil under ingen omstendighet gi plass til selskaper fra Russland dersom det skulle bli aktuelt.

- Vi tar sterk avstand fra angrepet på Ukraina, og vil ikke gi plass til russiske selskaper på OTD Energy, sier Olufsen. OTD Energy går i år av stabelen på Sotra utenfor Bergen.

- OTD Energy er en messe og møteplass med bakgrunn i den norske leverandørindustrien, og har tradisjonelt sett har ikke vært eksponert mot det russiske markedet og selskaper derfra, selv om kunnskap om markedet har vært delt via Norske partnere, sier Olufsen til metalsupply.

Norge i særskilt posisjon

Han sier at energitransformasjonen vil føre til at flere nasjoner produserer sin egen energi, og dette kan på sikt virke konfliktdempende, øke velstand og ikke minst forebygge fremtidige konfliktsituasjoner relatert til endringene i miljø.

- Norge er i en særskilt posisjon med en verdensledende kompetanse og leverandørindustri, men det haster å utvikle marked og teknologi, både i et bærekrafts og nå ikke minst et sikkerhetsperspektiv, avslutter Torbjørnsen Olufsen overfor metalsupply.

 

Artikkelen er en del av vårt tema om Ukraina.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141