23948sdkhjf

Jernmalmpellets-fabrikk rammet av krigen

Ifølge The Guardian er verdens tredje største produsent av jernmalmpellets, rammet av krigen i Ukraina. Havnen hvor pelletsen blir eksportert ut fra, er midlertidig tatt ut av drift.

Ferroexpo er verdens tredje største produsent av jernmalmpellets, og er en stor leverandør til verdens stålindustri, skriver The Guardian.

Ferroexpo har sitt hovedkontor i Sveits, men opererer i Ukraina hvor det har tre miner og en fabrikk. Selskapet har som følge av at  havna i Pivdennyi i Ukraina er blitt midlertidig utilgjengelig grunnet invasjonen i landet, sendt ut en melding til sine kunder.  Det er havnemyndighetene som har stengt ned havnen midlertidig.

Force majeure

I meldingen fra det sveitsiske selskapet som er sendt til utvalgte kunder, heter det at som følge av «force majeure»-situasjonen så vil det ikke være mulig å eksportere jernmalmpellets med skip den nærmeste framtiden.

Ferroexpo skriver videre at de ukrainske myndighetene også har lagt ned et forbud mot transport med tog.  En av minene i sentrale Ukraina skal imidlertid fortsatt være i drift, ifølge selskapet.

Sikre de ansatte

- Vårt fokus er nå sikkerheten til de ansatte, heter det videre i meldingen fra Ferroexpo.

Kilde: The Guardian

KLIKK for alle artikler i Ukraina.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078