23948sdkhjf

Motsanksjoner fra russerne bekymrer norske bedrifter

En av bedriftene som kan komme til å merke russiske motsanksjoner, er skipsverftet Kimek i Kirkenes.

I forrige uke skrev Metalsupply om verftet Tromsø Mekaniske som fryktet at vestlige sanksjoner mot Russland i forbindelse med Ukraina-krigen, kunne føre til motsanksjoner og tap av oppdrag og inntekter.

Nå skriver VG at skipsverftet Kimek i Kirkenes frykter det samme. Verftet har svært mange russiske kunder, og frykter at russiske fartøy nå uteblir,og at dette kan bety full stand i driften.

Kom til Norge i 2006

VG møter bedriftens kvalitets- og HMS-ansvarlig Nikolay Korostel. Han er russer, og han er en av til sammen 15 russere ved Kimek. Korostel kom til Kimek første gang allerede i 2006, og har jobbet ved verftet siden.

Akkurat som Tromsø Mekaniske har også Kimek flere russiske kunder, og russisk fiskeflåte utgjør en stor andel av kundene. Det skjedde allerede fra starten da bedriften ble etablert i 1986.

Adm. dir. Greger Mannsverk ved Kimek frykter i forbindelse med krigen i Ukraina og påfølgende handelssanksjoner at det kan bli en stopp i handelen med russerne.

Kan ramme vanlige russere

– Jeg er bekymret for at man skal sette i gang sanksjoner som rammer folk de ikke var ment å ramme. Det er to folk som lider under denne konflikten, også de russiskfødte. Vi skal vokte oss vel for å gi dem skylden. Spørsmålet er jo også hvilke motsanksjoner som blir iverksatt fra russisk side, sier bedriftseieren til VG.

Korostel sier på sin side at det viktigste nå er å få stanset blodbadet i Ukraina.

 

Kilde: VG

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078