23948sdkhjf

Rekordomsetning for Wilson-rederi – men feiringen hemmet av Ukraina-krigen

Wilson-rederiet hadde et rekordresultat i 2021. Men ledelsen har en bismak i munnen i likevel: Sjøfolkene i rederiet er russere og ukrainere.

Til sammen har Wilson-rederiet, som har hovedkontor i Bergen, om lag 1550 sjøfolk.

Av disse er 1000 russere og 500 fra Ukraina. Samme dag som Russland angrep Ukraina la rederiet fram sitt resultat for 2021. Det viste at fjoråret var et rekordår når det gjelder inntjeningen for selskapet.

Wilson-konsernet opererer 124 skip og eier 92 av dem, skriver Haugesunds avis (HA). Selskapet innehar Europas største flåte av mindre tørrlastskip, skriver avisa videre.

Rekordomsetning

Bruttoomsetningen for selskapet ble på om lag 3,5 milliarder kroner i 2021, opp fra 2,7 milliarder året før. Årsresultatet endte på 502 millioner kroner, noe som var en forbedring på 416 millioner sammenliknet med året før.

– Årsaken til rekordresultatet er sterk etterspørsel fra rederiets kunder med behov for mye skipning. Samtidig er kapasiteten på skipssiden konstant, sier administrerende direktør Øyvind Gjerde til HA.

Bekrymret

Han legger til at han er bekymret for de russiske og ukrainske mannskapene om bord på skipene deres. De har imidlertid jobbet sammen på skipene over mange år.

- Vi følger situasjonen nøye, sier han.

Wilson har sitt hovedkontor for mannskap i Arkhangelsk i Russland og et tilsvarende kontor for ukrainere i Odessa ved Svartehavet.

Kilde: Haugesunds Avis

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125