23948sdkhjf

US Coast Guard-sertifisering til Norwegian Greentech

Ballastvannrensesystemet til Norwegian Greentech har blitt sertifisert av US Coast Guard (USCG), noe som gir tilgang til et nytt, stort marked.

USCG-sertifiseringen betyr at Norwegian Greentech kan ta steget inn i det amerikanske markedet og ut til alle skip som anløper amerikanske havner.

– En ting er at vi får et større marked, men like viktig er at kundene våre ikke lenger har noen begrensinger. De kan operere over alt med Norwegian Greentech sine system om bord, sier Børge Gjelseth, salgs- og markedsdirektør i Norwegian Greentech.

Først IMO, så USCG

Norwegian Greentech er et selskap som har utviklet sin egen teknologi for plass- og energieffektive anlegg for behandling av ballastvann. Samtidig som Norwegian Greentech utviklet teknologi og selskap, fikk de IMO-sertifisering på plass og sikret bedriften et stort marked over hele verden.

Amerikanske myndigheter krever USCG-sertifiseringen både for amerikanske skip og internasjonale fartøy som anløper havner i USA.

Ved å oppnå USCG-sertifisering kan Norwegian Greentechs systemer nå bli installert og tatt i bruk av alle skip; både de som seiler i amerikansk farvann og de som kan komme til å seile i amerikansk farvann i fremtiden.

Kvalitetsstempel

Det er strengere krav for USCG-sertifikatet enn for IMO-sertifikatet, og med USCG-sertifiseringen har Norwegian Greentech innfridd de strengeste kravene som eksisterer på området.

Gjelseth sier han derfor ser på sertifiseringen som et kvalitetsstempel og en bekreftelse på at både produkt og produksjon hos Norwegian Greentech holder høy klasse.

– I tillegg er vi stolte av at vi som et relativt ungt selskap har gjennomført denne ekstremt tid- og kostnadskrevende sertifiseringen. Nå har vi rigget selskapet for ytterligere vekst.

FORNØYD: Børge Gjelseth, salgs- og markedsdirektør i Norwegian Greentech. FOTO: SIV ELIN NÆRØ

Sterk vekst

Siden 2018 har Norwegian Greentech mer enn tidoblet selskapets omsetning. Mesteparten av veksten er knyttet til stor etterspørsel og nye kontrakter for ballastrensesystem til skip, spesielt for installering i seilende skip (retrofit).

I tillegg er deler av veksten kommet fra bruken av Norwegian Greentechs spesielle metode med UV og filtre på kompakte og energieffektive renseanlegg for vann også i andre deler av den maritime næringen.

Kilde: Norwegian Greentech

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125