23948sdkhjf

Hydro samarbeider med Polestar for å skape en klimanøytral bil

Den svenske elbilprodusenten Polestar har som mål å bygge en hundre prosent klimanøytral bil innen 2030. Hydro slutter seg til Polestar som materialpartner for å utforske hvordan CO2-fri aluminium kan brukes i bilen – og bidra til å realisere Polestar 0-prosjektet.

– Polestar har lagt ut på en inspirerende, tøff og viktig reise, og vi er stolte av å bidra med vår ekspertise og utforske hvordan aluminium kan spille en nøkkelrolle for å realisere en karbonnøytral bil, sier leder for Hydro Aluminium Metal Eivind Kallevik.

Polestar jobber nå med å samle noen av verdens ledende leverandører av materialer til bilindustrien – inkludert aluminium. En av disse er SSAB.

Glad for Hydro-samarbeid

– Vi er glade for at Hydro er interessert i å samarbeide om Polestar 0-prosjektet når vi skal skape en virkelig klimanøytral Polestar-bil innen 2030. Hydros utvikling av lavkarbon-aluminium og vekst innen fornybar energi fra vann, vind og sol betyr at det er en veldig viktig partner for Polestar 0-prosjektet og vår innsats for å redusere utslipp i produksjon og bruk, sier administrerende direktør i Polestar Thomas Ingenlath.

Hydro har mange års erfaring med å forsyne bilprodusenter med vannkraftbasert lavkarbon Hydra REDUXA-aluminium, men Polestar 0-prosjektet vil kreve aluminium med null karbonfotavtrykk. Hydros eksperter vil nå samarbeide med Polestar om å definere felles FoU-programmer og utforske spesifikke aluminiumslegeringer som trengs for kjøretøyet.

Nytt teknologiveikart

Hydro vil bruke teknologier definert i selskapets teknologiveikart for nullutslippsproduksjon av aluminium for å levere til Polestar, samt adressere resirkulering av bilen.

– For å bidra til å nå klimamålene i Paris-avtalen har Hydro definert tre veier til nullutslipps aluminiumproduksjon mot 2030. Enten gjennom resirkulering av forbrukerskrap, karbonfangst og lagring på eksisterende produksjonsanlegg og utvikling av Hydros HalZero-teknologi for nye produksjonsanlegg. Vi skal nå utforske hvilken vei som er best egnet for Polestar 0-prosjektet, men tidslinjene sammenfaller veldig godt, sier Kallevik.

STOLTE: – Vi er stolte av å samarbeide med Polestar og tilby aluminiumsekspertise når de skal bygge en karbonnøytral bil, sier EVP og leder for Hydro Aluminium Metal Eivind Kallevik. Her avbildet på Polestar Space i Oslo med Polestar-representant Bastian Sørensen (til høyre). FOTO: ANDERS VINDEGG/HYDRO

Fokus på materialene

Ved å erstatte forbrenningsmotorer med elektriske motorer kan utslippene i bruksfasen reduseres til nesten null dersom bilen lades med fornybar energi. Det neste trinnet er å fokusere på materialene, hvordan bilen produseres, fornybar energi gjennom hele forsyningskjeden og hvordan kjøretøyet kan tas fra hverandre og resirkuleres etter endt levetid.

Reduksjon av bilens vekt med aluminium er en av de mest effektive måtene å forbedre energieffektiviteten til elektriske og hybridbiler på. I tillegg til vektbesparelser, øker de energiabsorberende egenskapene til aluminium sikkerheten og materialet er fullt resirkulerbart.

 

Kilde: Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156