23948sdkhjf

North Sea Solutions konkurs – 10 mister jobbene sine

Industribedriften, som har levert tjenester til olje- og gass-næringen, er konkurs. Konkursen innebærer at 10 ansatte mister arbeidet.

Det er Jærbladet som skriver at North Sea Solutions i Hå er slått konkurs med en gjeld på 16,9 millioner kroner.

Det var styret i bedriften som begjærte selskapet konkurs, og i tillegg til gjelden på nær 17 millioner kroner, har selskapets aktiva en samlet verdi på om lag 550.000 kroner.

Ikke dekke sine forpliktelser

I kjennelsen fra Sør-Rogaland tingrett går det fram at selskapet ikke er i stand til å dekke forpliktelsene sine når de vil forfalle framover. Og betalingsproblemene vil vedvare.

North Sea Solutions ble ifølge lokalavisa på Jæren grunnlagt i 2015 av Christopher Vold. For to år siden overtok Øyvind Mork som daglig leder. Han hadde 30 års erfaring fra aluminiumsbransjen.

Denne uka møtte bobestyrer Magnus Jonsbråten de ansatte, og siden selskapet er insolvent er det ikke penger til å gjøre opp forpliktelsene sine.

Jobber med lønnskravene

– Siden konkursboet ikke vil drive videre, må vi nå i gang med å levere lønnskrav til statens lønnsgaranti. Vi er nå inne i en hektisk fase der det er viktig å sørge for at de ansatte får utbetalt den lønnen de har krav på, sier Jonsbråten til Jærbladet.

I tillegg til å levere inn mot olje og gass, hadde selskapet også kunder innen fiskeoppdrett, energi, landbruk og bygg og anlegg.

I 2020 hadde North Sea Solutions en omsetning på 12,244 millioner kroner, og driftsresultatet var minus 42.000 kroner.

 

Kilde: Jærbladet

Artikkelen er en del av vårt tema om Konkurser og oppkjøp.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109