23948sdkhjf

Aarbakke: Store planer om å samle seks enheter til en

I dag har Aarbakke spredd sin virksomhet på hele seks ulike steder på Bryne. Nå er målet å samle alt under «ett tak» på Håland i Time kommune.

Det er bare gått to uker siden at det ble kjent at Aarbakke ble kåret til Årets smarteste industribedrift i 2021 av Norsk Industri og Siemens.

Og det vil trolig også være smart å samle seks ulike enheter til ett sted.

Det er i alle fall det gründer Inge Brigt Aarbakke har planer om.

Står klar

Og han står klar med spaden så snart fylkeskommunen og kommunen har gitt endelig klarsignal, skriver Jærbladet.

Når planene er blitt realisert vil det bety at 500 ansatte i selskapet vil kunne jobbe på ett og samme sted, noe som vil ha stor betydning ikke minst for logistikken i selskapet.

For tre år siden var det kun to Aarbakke-selskaper: Aarbakke og Aarbakke Innovation. Nå er det til sammen fem selskap i Aarbakke-familien, og de tre siste er Arctic Steel, Ignos og Edge.

Bikket milliarden

Aarbakke har vokst jevnt og trutt de senere årene, til tross for pandemien, og bikket en milliard kroner i omsetning i fjor.

Å være spredd på seks ulike steder sier seg selv å ikke være særlig kostnadseffektivt. Jærbladet skriver at produkter som blir produsert på ulike avdelinger må pakkes forsvarlig inn og bli fraktet i lukkede lastebiler. Dette er heller ikke særlig miljøvennlig.

– Det er vanskelig å ha nærkontakt mellom alle folkene, og så er det mye transport mellom hver enhet. I dag har vi 18 trucker, men når vi blir samlet pp ett sted, kan vi greie oss med fire trucker. Kort sagt, så sparer vi alle ender. Det er veldig mange ting som vil bli enklere, når vi blir samlet, sier Aarbakke til lokalavisa.

Teknologipark

Planene for den nye store enheten er allerede godt i gang. Inge Brigt Aarbakke er klar på at den nye enheten ikke skal være en fabrikk, men at det skal være en teknologipark, der det grønne skiftet står sentralt.

Kilde: Jærbladet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.359