23948sdkhjf

Hydro oppgraderer støperi for 47 millioner kroner i Årdal

Hydro har besluttet å investere rundt 47 millioner kroner i støperiet ved aluminiumverket i Årdal. Investeringen vil bedre sikkerhet, gi lavere energiforbruk, lavere CO2-avtrykk og bidra til økt produksjon ved fabrikken.

Investeringen vil gi støperiet ved Hydro Årdal et nytt forvarmingskammer, som skal installeres i løpet av året. Dette vil bli brukt til forvarming av kaldmetall og resirkulert aluminium som tilsettes i støperiprosessen.

I dag brukes støperiovnene til forvarming, men et dedikert forvarmingskammer vil gjøre støperiprosessen mer effektiv, mer sikker og den vil bruke overskuddsvarme fra støperiovnen som energikilde.

Kinderegg-prosjekt

– Dette er et kinderegg-prosjekt som innebærer økt lønnsomhet, bærekraft og sikkerhet. Hydro har en ambisjon om å doble bruken av resirkulert aluminium. Denne investeringen vil bidra til dette, samtidig som CO2-fotavtrykket senkes med smart utnyttelse av overskuddsenergi, sier Ola Sæter, leder for primærproduksjon i Hydro.

– Dette styrker lønnsomheten og konkurransekraften til Hydro Årdal. Et forvarmingskammer vil i tillegg gjøre det enda tryggere å tilsette resirkulert aluminium i støperiovnen, ettersom forvarming eliminerer risikoen for fukt i metallet, sier Sæter.

Øker produksjonen med 5000 tonn

Støperiovnen gir fra seg overskuddsvarme og dermed også energi under drift. Denne kan brukes som energikilde til det nye forvarmingskammeret. Det gir en reduksjon i CO2-fotavtrykk og den økte effektiviteten som oppnås med forvarmingskammeret vil gjøre at Hydro Årdal kan øke produksjonen med om lag 5000 tonn i året.

– Dette er svært positivt for Hydro Årdal. Vi ser at prosjektene vi implementerer både er lønnsomme og bærekraftige, og det styrker verket for fremtiden, sier Wenche Eldegard, fabrikksjef ved Hydro Årdal.

Denne investeringen kommer i tillegg til en investering på 60 millioner kroner i oppgradering av elektrolysecellene som nylig ble annonsert. 

Kilde: Hydro

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125