23948sdkhjf

Aker Solutions økte omsetningen med 26 prosent

Omsetningen for Aker Solutions økte fra om lag 6,9 til 8,7 milliarder kroner i fjerde kvartal i fjor.

Samtidig fikk selskapet et overskudd før skatt på 166 millioner kroner mot et underskudd på 842 millioner kroner i samme kvartal 2020.

Det går fram av en børsmelding fra Aker Solutions tirsdag morgen.

- 2021 var et vellykket år

– Jeg er glad for at vi leverte nok et solid kvartal, både operasjonelt og finansielt, og fornøyd med prestasjonen i 2021 totalt sett. Året var vellykket for Aker Solutions på mange fronter, med økt lønnsomhet, sterkt ordreinntak og med viktige kommersielle suksesser knyttet til vår omstilling, sier konsernsjef Kjetel Digre i børsmeldingen.

Aker Solutions ser lyst på fremtiden, og mener at utsiktene for 2022 er gode. Inneværende år forventes økt gjennomføring av prosjekter i markeder hvor selskapet har en sterk stilling. Blant annet skriver det at det er et potensial for tidenes største ordreinngang i 2022.

Oppgang i kapitalbruk

«En stram balanse i tilbud og etterspørsel i olje- og gassmarkedet er ventet å gi attraktive investeringsforhold for selskapets kunder, støttet av større tiltro til oljeprisen. Dette er forventet å føre til en betydelig oppgang i kapitalbruk, og Aker Solutions er godt posisjonert til å dra nytt av en slik syklisk oppgang,» skriver selskapet i børsmeldingen.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14