23948sdkhjf

Vil gjøre om Jørpeland stålverk til kulturhus

I løpet av sommeren er stålverket på Jørpeland historie. Nå foreslår kunstner Kjell Johannessen at bygningene kan brukes til kulturhus.

– Jørpeland som by trenger nytt kulturhus. Derfor bør bygningene som nå er ledige på stålverksområdet vurderes, sier kunstneren, som er oppvokst på Jørpeland, til avisa Strandbuen.

Tildigere i vinter ble det kjent at Stavanger Steels stålverk på Jørpeland skal legges ned. Hva som skjer med den store bygningsmassen etter at hjørnesteinsbedriften opphører sin virksomhet er usikkert. Men det representanter fra kommunen og Ryfylkemuseet har vært på befaring på stedet, for å se på muligheten til å etablere et stålverksmuseum på tomta.

En kombinasjon

Dette synes kunstneren Kjell Johannessen er en god ide. Han mener at kombinasjonen stålverksmuseum og kultur hører sammen.

– Det å kombinere kultur- og museumshistorie passer svært godt på Jørpeland. Jeg ser for meg en kultursal med en av de store smelteovnene som kulisse. Et slikt kulturhus vil skapt stor interesse i både Norge og utlandet, sier han til lokalavisa.

De eldste bygningene på tomta i Jørpeland er fra rundt 1910, og de er bygd i teglstegn med godt design.

Er regulert til industri

Ordføreren i Strand kommune, Irene Heng Lausvnes (H) ønsker ikke å kommentere forslaget fra kunstneren, men ser ikke bort i fra at det nye kulturhuset kan få en annen plassering enn det som er opprinnelig er planlagt. Men området som stålverket ligger på, er regulert til industri. Hvis det skal noe annet enn industri dit må det omreguleres.

Midt Eiendom AS, som eier tomta stålverket ligger på, har vært i kontakt med kommunen for en mulig utnyttelse av tomta i framtiden.

 

Kilde: Strandbuen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11