23948sdkhjf

Aker Solutions skal ta inn 150 lærlinger i år

Det er 50 flere enn i fjor. Behovet for faglært arbeidskraft er stort i Norge, også i industrien.

– Lærlingene vi nå skal ta inn skal være med å forme framtidens industriarbeidsplasser, sier konserndirektør Sturla Magnus i en pressemelding.

– Dette er fagkompetansen som skal ta del i omstillingen av norsk industri. De vil jobbe med noen av de største og mest kompliserte prosjektene, og være med på å drive fem nye lavkarbon-løsninger og ta del i fornybarprosjektene våre, fortsetter han.

60 til Stord

Haugesunds Avis (HA) skriver at 60 av de til sammen 150 lærlingene som Aker Solutions har behov for i 2022, skal til selskapets avdeling på Stord. Årsaken er at Stord er det stedet hvor det er størst behov for lærlinger, og Aker Solutions opplyser det er behov for lærlinger på ni forskjellige steder og i 16 ulike fag.

– Økningen reflekterer at det er forventet større aktivitet i selskapet. Det er viktig å understreke at 150 er et måltall. I fjor nådde vi målet, men når vi nå ønsker å ta inn 50 flere lærlinger, så er det ikke gitt at så mange, kvalifiserte lærlinger er tilgjengelig på de ulike fagene. Dette viser viktigheten av at det jobbes på bred front med å stimulere unge til å velge yrkesfag. Både i vår industri og andre næringer er det stort behov for faglært arbeidskraft, sier Magnus i pressemeldingen.

Fornybarsamfunnet

– Vi står midt i overgangen til fornybarsamfunnet, og jobber hardt med å vinne prosjekter innenfor nye områder som offshore vind, elektrifisering og karbonfangst og lagring. Lærlinger som kommer inn vil ha muligheten til å både jobbe i store olje- og gassprosjekter, og i prosjekter innenfor disse nye områdene. Aker Solutions er en aktiv bidragsyter for at olje- og gassindustrien skal redusere sine klimagassutslipp. Vi har som mål at fornybar og lavkarbon-prosjekter skal utgjøre 1/3 av omsetningen innen 2025, og 2/3 innen 2030, avslutter Sturla Magnus.

Kilde: Haugesunds Avis

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125