23948sdkhjf

Vant rettssak mot Nordic Crane Kynningsrud

Mannen som gikk til rettssak mot Nordic Crane Kynningsrud, vant en knusende seier i rettssalen. Han skal få tilbake jobben sin.

Den ansatte i Nordic Crane Kynningsrud i Fredrikstad mente seg usaklig oppsagt. Du kan lese mer om bakgrunnen for rettssaken her.

I 2008 var han utsatt for en arbeidsulykke på stedet. Han ble ansatt 10 år tidligere. Etter arbeidsulykken gikk han ned til halv stilling, en arbeidsstilling som arbeidsgiver ikke kunne leve med i lengden. Nordic Crane Kynningsrud mente at ulempen for bedriften ble for stor å ha en kranfører i 50 prosent stilling.

For ressurskrevende

Personen som hadde den resterende 50 prosent stillingen sluttet, og da mente Nordic Crane at det var for ressurskrevende å ha kranføreren i stillingen. Han ble dermed sagt opp. Men dette var mannen ikke enig i og bragte saken inn for retten.

Nå har dommen kommet, og den er helt klar: Mannen skal ha tilbake stillingen sin, og i tillegg tilkjennes han 35.000 kroner i erstatning fra Nordic Crane Kynningsud. Selskapet må også dekke motpartens saksomkostninger på 233.000 kroner, skriver Fredriksstad Blad.

Glad

Mannens advokat sier til avisa at han er svært glad for å kunne beholde jobben sin. Nordic Cranes advokat ville ikke gi noen kommentar til dommen.

Ankefristen er på en måned.

 

Kilde: Fredriksstad Blad

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141