23948sdkhjf

Sikret seg kontrakt for levering av seks Hugin AUV’er

Kongsberg Maritime skal levere seks nye Hugin undervannsroboter (AUV) til amerikanske Ocean Infinity.

Undervannsfartøyene er utstyrt med geofysiske sensorer og det nyeste innen batteri-teknologi for operasjoner helt ned til hele 3000 meters dyp.

De nye fartøyene skal benyttes av det amerikanske selskapet Ocean Infinity i globale operasjoner, og vil bli en integrert del av Armada-flåten som består av både ubemannede og bemannede fartøy som kan operere på 6000 meters dyp. Fartøyene vil bli produsert av Kongsberg Maritimes avdeling i Horten.

Redusert miljøavtrykk

– Å redusere miljøavtrykket i havet er kjernen i det vi driver med. Disse fartøyene gjør oss i stand til å tilby bærekraftige tjenester for data-innsamling og inspeksjon til den voksende sektoren for fornybar energi, sier teknisk direktør Dan Hook i Ocean infinity.

– Med denne siste ordren har Ocean Infinity over 20 Hugin AUV'er i flåten, og er dermed i en unik posisjon for å levere datatjenester. De introduserer også nye grensesnitt som forenkler bruken av tredjeparts programvare som muliggjør endringer i operasjon basert på data innsamlet under tokt, sier Richard Mills, salgsdirektør for Marine Robotics i Kongsberg Maritime.

Bedre autonomi

– De nye farkostene vil ha egen programvare som gjør det mulig å integrere vår teknologi for fjernstyring, planlegging og dykking, samtidig som farkosten kan agere på data fra sensorene. Denne kombinasjonen gir bedre autonome operasjoner som i sum gjør datainnsamlingen smartere og mer effektiv, avslutter Josh Broussard, Director of Sub-Surface Technology i Ocean Infinity i en pressemelding fra Kongsberg Maritime.

Kilde: Kongsberg Maritime

Artikkelen er en del av vårt tema om Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.173