23948sdkhjf

Multi Marine vant kontrakt – skal utvikle ny dansk ferje

En ny og innovativ ferje skal utvikles i et norsk-dansk samarbeid.

Sunnfjordbedriften Multi Maritime har i samarbeid med danske Hauschildt Marine vunnet en stor kontrakt om å utvikle en ny og moderne ferje for den danske øykommunen Læsø. 

«Læsøfærgen» frakter pendlere - og ikke minst turister - mellom Fredrikshavn og den danske perlen i Kattegat. Turen tar halvannen time, og ferja har stort behov for en oppgradering. Den nye ferja skal ha kapasitet til ca. 200 biler og 700 passasjerer, og skal etter planen være i drift i 2024. 

Gjennombrudd for norsk-dansk allianse 

«En viktig bakgrunn for at Multi Maritime har fått denne jobben er den opparbeidede spisskompetansen på ferjer. Med det København- og Skagen-baserte Hauschildt Marine med på laget er man sikret lokalkunnskap – og høy teknisk kompetanse. Ved å danne et norsk-dansk ferjekonsortium har vi som mål å skaffe oss flere oppdrag i nabolandet», heter det i pressemeldingen fra Multi Maritime. 

Internasjonal erfaring 

Multi Maritime som designer et bredt spekter av skip har høy kompetanse og lang erfaring med utvikling av ferjer til flire Europeiske land. Arbeidet med energieffektivisering og det grønne skiftet er viktig kompetanse som er avgjørende for å støtte kravene til Læsø kommune. 

Grunnlag for anbudskonkurranse 

Det nye danske ferjekonseptet skal utvikles i tett samarbeid med Rederiet Læsøfergen, som er eid av Læsø kommune. Vår oppgave er å utvikle og designe en ferje med tanke på tekniske løsninger, framdriftsløsninger og energibruk – og den skal ha en klar grønn profil. Dette skal danne bakgrunn for kommunen sitt vidare anbudsarbeid. 

Livsnerven i Kattegat 

«Læsøfergen» er den eneste forbindelsen mellom ferieperlen Læsø og fastlandet, og har mellom fire og åtte daglige turer mellom øya og Fredrikshavn. Det blir årlig transportert omkring 250.000 passasjerer, 66.000 biler og 33.000 vognmeter med gods. Omlag 60 prosent av billettsalget skjer mellom mai og august. 

 

Kilde: Multi Maritime

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.173