23948sdkhjf

Veltec: Hadde 66 permitterte, nå skal det ansettes 10 nye

Etter et vanskelig pandemiår i 2020, peker pilene oppover for Veltec -bedriften som holder til på Mongstad.

I 2020 hadde nemlig bedriften som også jobber innen mekaniske fag, 66 ansatte permitterte.

Det var tøffe tider for norsk næringsliv. Men etter dette har det snudd, og like før jul i fjor lyste selskapet ut 10 nye stillinger. Nå skal disse ansettes.

60 års drift

Det er avisa Nordhordland som skriver dette. De siste årene har Veltec satset sterkt mot fornybar og grønn teknologi, og det er noe som nå gir resultater. Man har derfor søkt etter personer med utdannelse og erfaring innen automasjon, elektro og mekanisk.

Veltec har holdt det gående siden 1962 og var i starten en ren elektrobedrift, men har utviklet seg til et mekanisk verksted etter hvert.

Veltec

60 ÅR: Veltec holder til på Mongstad, og har vært etablert siden 1962. FOTO: GOOGLEMAPS

Selskapet er en del av det tyske industrikonsernet PSS Gruppen, og har i dag hele 150 ansatte på Mongstad.

- Ser lyst på framtiden

- Vi ser rett og slett lyst på framtiden, sier daglig leder Leiv Helge Klævold i Veltec til Nordhordland. Han legger til at 2020 var et tungt år, og man startet opp med noen interne prosesser som i fjor viste seg å være gode valg.

- Den største utfordringen vi har er at markedet er presset for fagarbeidere for oss som ikke har tilholdssted i en by. Vi håper derfor at fagarbeidere i Bergen kan finne veien til oss på Mongstad, sier Klævold

Veltec har i noen år hatt en stor kontrakt for Equinor og vedlikeholdsarbeidet på Mongstad. Den går ut i 2022,og Klævold håper selsvagt på å kunne kapre denne kontrakten videre.

Det grønne skiftet

Det grønne skiftet står sentralt i bedriften, og dette er noe de har fokus på, og håper få flere kontrakter innen de nærmeste årene.

- Blant annet installasjon av landstrømanlegg til båter. Dette er noe som kommer til å bli viktigere den nærmeste tiden, sier Klævold avslutningsvis.

Kilde: Nordhordland

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11