23948sdkhjf

Brødrene Aa må si opp 30 ansatte

Årsaken til at Brødrene Aa må si opp mellom 30 og 35 ansatte, er mangel på oppdrag.

Verftet i Hyen hadde i det lengste håpet å unngå oppsigelser, men nå er det ingen vei utenom. Mellom 30 og 35 ansatte må sies opp.

– Dette er ikke hyggelig, dette her. Vi har en svært åpen dialog om status i bedriften, så det kom ikke som noen overraskelse at vi nå må nedbemanne. Vi har vært åpne på at vi skulle hatt mer arbeid, men det er ikke greit å gå til de skrittene vi nå må ta, sier adm. dir. Tor Øyvind Aa til Firda.

15-20 prosent av arbeidsstokken sies opp

Det betyr at mellom 15 og 20 prosent av arbeidsstokken nå må finne seg noe annet å gjøre.

Bakgrunnen for nedbemanningen er at verftet ikke har nok oppdrag. Og dette skyldes igjen pandemien, som har ført til at det mindre aktivitet og mindre behov for hurtig- og turistbåter.

Ifølge Firda var det sist høst at ledelsen i Brødrene Aa innså at det kunne bli mindre arbeid, etter å ha klart seg godt gjennom første del av pandemien.

Aa sier at de har forsøkt å snu hver stein for å unngå oppsigelser, men at dette nå blir resultatet.

Det er nå satt i gang individuelle forhandlinger, og man følger arbeidslivets spilleregler ved nedbemanning der ansiennitet og sosiale forhold også spiller en rolle. De som nå sies opp vil ha fortrinnsrett dersom Brødrene Aa skulle ha behov for å ansette flere igjen.

Har to verft

Brødrene Aa har to verft, ett i Eikefjord i Kinn kommune, og ett i Hyen i Gloppen kommune. Sistnevnte er hardest rammet.

Den administrerende direktøren sier til lokalavisa at han ikke har opplevd å måtte si opp så mange som nå, selv om han i løpet av 30 år har opplevd mange opp- og nedturer.

Det skal ikke være for nedleggelse av verftet, og Tor Øyvind Aa både tror og håper at man nå er inne i en bølgedal som følge av pandemien.

Kilde: Firda

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.157