23948sdkhjf

Metallprodusenter ber om statsstøtte etter strømkrise

Europeiske metallprodusenter er bekymret for de høye strømprisene, og ber om statsstøtte.

Metalsupply har tidligere skrevet om EUROFER som i et brev til EU har uttrykt bekymring for de økende strømprisene og energikrise i Europa, og hvordan dette kan påvirke veien mot det grønne skiftet for stålprodusentene.

Ber om tiltak

Nå varsler Euometaux, som er en organisasjon som organiserer flere metallprodusenter som Glencore, Rio Tinto Group og Hydro, om noe av det samme. Eurometaux ber politikerne i EU bidrar med en pakke med tiltak for å lette den kraftkrisen i Europa slik at smelteverk ikke trenger å stenge ned. Blant annet bes det om statsstøtte-tiltak og utnyttelse av nasjonale gassreserver.

Organisasjonen har sendt et brev til Europakommisjonen, ifølge Bloomberg og Reuters. I brevet går det fram at Eurometaux advarer mot at flere produsenter kan bli tvunget til å kutte i produksjonen eller stenge ned anlegg uten at ytterligere støtte kommer på bordet. Dette må gjøres for å beskytte smelteverkene mot økning i kraftkostnadene.

Redusert aluminiumskapasitet

«Rundt 650.000 tonn aluminiumskapasitet er allerede redusert på grunn av krisen, noe som tilsvarer rundt 30 prosent av regionens totale kapasitet» heter det i brevet fra Eurometaux.

 

Kilde: Reuters

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156