23948sdkhjf

Flere nye lisenser

Vår Energi og Lundin Energy tilbys 10 nye lisenser hver, mens Aker BP er tildelt 15 lisenser. Wintershall DEA fikk sju nye lisenser.

Olje- og energidepartementet har tildelt mange nye lisenser, og 10 av dem gikk til Vår Energi.

Vår Energi tilbys i alt 10 lisenser, hvorav fem som operatør, ved tildeling av forhåndsdefinerte områder (TFO) på norsk sokkel for 2021.

- De nye lisensene passer godt med vår eksisterende portefølje. De styrker vår posisjon i viktige kjerneområder, samtidig som de gir oss mulighet til å utvikle nye, spennende deler av sokkelen. De årlige TFO-rundene er viktige for industrien. De støtter våre vekstplaner og muliggjør effektiv leting og feltutvikling ved å gi tilgang til områder i nærheten av eksisterende infrastruktur, sier adm. dir. i Vår Energi, Torger Rød.

Totalt 53 lisenser på 28 selskap

Også Lundin Energy er blitt tildelt 10 lisenser, mens Aker BP har fått 15 lisenser. Det er også klart at Equinor er blitt tildelt 26 lisenser.  Wintershall DEA fikk sju nye lisenser. Totalt ble det tildelt 53 lisenser til til sammen 28 selskap.

Aker BP ble tildelt 10 i Nordsjøen, hvorav fem som operatør, og fem i Norskehavet, der to er som operatør.

- Vi er svært med fornøyde med disse tildelingene, og vi ser store muligheter som vil styrke vår portefølje i det som kan betraktes som vår hardcore-business og nye muligheter for å vokse, sier Evy Glørstad i Aker BP i en kommentar til tildelingene.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.519