23948sdkhjf

TechnipFMC vant Åsgard subsea-kontrakt

TechnipFMC har sikret seg en kontrakt for integrert ingeniørarbeid, anskaffelse, konstruksjon og installasjon (IEPCI) for å levere subsea-utstyr til Equinors Smørbukk Nord-utvikling.

Arbeidet dekker et høytemperert undervannsproduksjonssystem og tilhørende utstyr for et «brownfield tieback» på Åsgård-feltet på den norske kontinentalsokkelen.

Her har TechnipFMC allerede en stor installasjonsbase.

Ifølge TechnipFMC vil man benytte seg av selskapets eget batteridrevne hybridskip, noe som vil redusere utslippene av gasser gjennom redusert drivstoff-forbruk.

Tildelingen er en oppfølging av det arbeidet TechnipFMC tok til på allerede i fjor med forberedelser, ingeniør- og designarbeid.

Nært samarbeid

- Vår evne til å levere denne optimaliserte løsningen for Equinor er blitt gjort mulig gjennom vårt nære samarbeid med selskapet, vår store portefølje av subsea-utstyr og integrerte utførelsesmodell. Vi er svært fornøyde med at vi igjen kan levere et IEPC-prosjekt for Equinor, sier Jonathan Landes. Han er leder for TehcnipFMCs subsea-avdeling.

Åsgård-feltet er lokalisert i Nordsjøen, om lag 200 km fra kysten med dybder på mellom 240 og 310 meter. Feltet ble oppdaget i 1981, og planen for å utvikle og ta det i bruk ble godkjent i 1996.

Forsyner Europa med gass

Gassen fra Ålgård-feltet er rørlagt via Kårstø til Europa, og ifølge Equinor forsyner feltet 11 milliarder kubikkmeter med gass årlig til europeiske forbrukere.

Kilde: www.offshore-energy.biz

Kilde: Offshore Energy

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156