23948sdkhjf

Lasteskip i drift utenfor Vesterålen

Et lasteskip på vei til Murmansk mistet motorkraften utenfor Vesterålen sent mandag kveld.

Det var sent mandag kveld at Hovedredningssentralen fikk melding om at lasteskipet «Melinda» hadde fått problemer, melder flere medier tirsdag morgen.

Lasteskipet, som er registrert på Marshalløyene, skal ha fått problemer med motoren og mistet motorkraften utenfor kysten av Vesterålen.

LASTESKIP: Det var lasteskipet "Melinda", registrert på Marshalløyene, som fikk motorstans utenfor Vesterålen natt til tirsdag. FOTO: VESSELFINDER

Sterk vind

Ved 1-tiden natt til tirsdag kom kystvaktskipet «Harstad» fram til lasteskipet. Det skal ha vært mannskapet om bord på «Melinda» som meldte at de hadde fått motorproblemer. Skipet har et mannskap på 23 om bord, men Hovedredningssentralen opplyser tirsdag morgen at det ikke er snakk om en redningsaksjon, men at man følger situasjonen nøye. «Melinda» befant seg 23 nautiske mil utenfor kysten av Vesterålen da kystvaktskipet kom fram, og det var sterk vind i området.

Slept til Andøya

KV «Harstad» satte i gang et slep av lasteskipet, og det ble lagt i le ved Andøya. Tirsdag morgen venter man på en sivil slepebåt.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078