23948sdkhjf

Tre nye båter for Oma

Nye kontrakter for Oma Baatbyggeri sikrer god sysselsetting til november 2023.

Tre nye båtkontrakter ligger i kjømda. To hurtigbåter skal bygges for Norled AS, og det skal snart signeres en kontrakt med Florsø Skyssbåt AS.

Det går fram av en pressemelding fra båtbyggeriet.

Til Norled skal Oma Baatbyggeri levere to hybride batterielektriske båter, og det er samme type båt som også skal leveres til Florø Skyssbåt AS. Alle båtene skal brukes til det som går under Rutepakke 2 i gamle Sogn og Fjordane fylke.

Velkjent kombikatamaran-konsept

«Båtene bygger videre på det velkjente kombikatamaran-konseptet fra verftet, som båtbyggeriet har bygget og levert mange av helt siden 2001. Disse båtene seiler langs hele Norskekysten», skriver selskapet på sin Facebook-side.

Ifølge pressemeldingen kan båtene frakte en lastebil på 20 tonn, tilsvarende sju personbiler og 70 passasjerer. Båtene vil både ha kran og lasterom.

Aluminiumsbåter

Den batteridrevne framdriftsløsningen gjør at fartøyene kan gå på 100 prosent elektrisk drift og dermed unngå utslipp av CO2 på de fleste rutene de skal operere på.

Oma Baatbyggeri er spesialister på å levere båter bygd i aluminium, og denne gang er de bygd i resirkulerbart aluminium med ballasttanker. Fartøyene vil være 30 meter lange og ha en såkalt servicefart på 22-25 knop. I meldingen går det fram at ordrene vil sikre at verftet har god sysselsetting til november 2023.

 

 

 

Artikkelen er en del av vårt tema om Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14