23948sdkhjf

90 meter langt lastefartøy grunnstøtte

Grunnstøtingen for lastebåten «Polfoss» skjedde utenfor Kristiansund i uværet «Gyda». Da vinden hadde roet seg litt, ble båten slept til land.

Lastebåten «Polfoss» sto med baugen på land mot Skorpa i Dalsundet utenfor Kristiansund da redningsskøyta «Erik Bye» ankom stedet.

Meldingen om grunnstøtingen tikket inn ved 23.30-tiden torsdag kveld.

Tidens Krav skriver at det 89 meter langet fartøyet hadde fått motorstopp og drev i land på Skorpa.

Ifølge skipperen på redningsskøyta «ErikBye» var været så dårlig og båten så stor at det var lite de kunne gjøre da de ankom stedet.

Skipperen måtte derfor tilkalle en slepebåt, som fikk dratt lasteskipet av grunnen og slept det til land

En 89 meter lang lastebåt gikk sent torsdag kveld på grunn på Skorpa i Kristiansund. Den ble senere slept til kai.

Aldri fare for mannskapet

Ifølge sporene på Marine Traffic gikk båten rett fra kai mot land noen hundre meter unna. Da skipet traff land fikk mannskapet ankeret ut. Det var aldri fare for mannskapet om bord i lasteskipet.

Hovedredningssentralen tok over arbeidet med å få fartøyet av grunnen. Utover natta ble det klart at det var snakk om en bergingsaksjon – og ikke en redningsaskjon – da det viste seg at mannskapet om bord var i god behold.

Ikke lekkasje

– Ingen er skadet, og det er ikke rapportert om noen lekkasje. Det blåser godt, og det er jo dramatisk i seg selv at en såpass stor båt treffer land, men vi ser ikke på dette som en redningsaksjon. Det er snakk om en bergingsaksjon, sier redningsleder Eric Willassen ved Hovedredningssentralen til avisa.

 

Kilde: Tidens Krav

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109