23948sdkhjf

PSW Power & Automation kjøper Trans Construction AS

Som et ledd i strategien om å styrke sin posisjon innen modulbaserte kraftsystemer har PSW Power & Automation fullført en avtale om kjøp av modul produsenten Trans Construction AS.

Trans Contruction AS er et ledende engineering selskap med lange tradisjoner som har spesialisert seg på design og produksjon av E-House moduler til maritim-, offshore- og landbasert industri. PSW sine produkter og systemer innenfor elektrifisering er i stor grad modulbaserte og selskapet opplever stor vekst i etterspørselen etter denne type moduler både i Norge og internasjonalt.

- Ved å innlemme Trans Construction i PSW gruppen ser selskapet store synergier og muligheter til å ta steget inn i nye markeder. Oppkjøpet danner også grunnlag for økte markedsandeler innen modulbaserte enheter for batterisystemer, hydrogen kraftsystemer, landstrømsystemer og E-house moduler for offshore wind,» sier Eirik Sørensen, daglig leder i PSW Power & Automation.

Strategisk viktig oppkjøp

Adm. dir. Oddbjørn Haukøy i PSW Group er veldig fornøyd med å få Trans Construction AS med på laget og mener dette vil understøtte det gode det arbeidet som over tid har blitt lagt ned av PSW Power & Automation for å utvikle markedsledende produkter og tjenester innen elektrifisering.

- Oppkjøpet er strategisk viktig for PSW for å befeste sin posisjon som ledende aktør innen hybridisering og landstrøm, samt en viktig komponent for få et større fotfeste innen offshore wind. Gjennom oppkjøpet har PSW sikret seg at majoriteten av leveransene skjer innomhus i egen verdikjede og det vil i tillegg muliggjøre å nå selskapets målsetninger om betydelig økt vekst. Selskapet går inn som et datterselskap i PSW Power & Automation, sier Haukøy.

Synergieffekter

- Vi er veldig fornøyde med å komme sammen med PSW og vi ser mange synergier og muligheter for å vokse sammen i årene fremover. Markedet innen våre tjenester og produkter er i sterk vekst og selskapene utfyller hverandre godt. Majoriteten av prosjektene vi jobber med nå omhandler E-house moduler for kraftsystemer og fornybar energi og PSW er derfor den ideelle part å spleise krefter med fremover sier Bjørn Tømte, daglig leder i Trans Construction AS.

Kilde: PSW Group

Artikkelen er en del av vårt tema om Konkurser og oppkjøp.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11