23948sdkhjf

Storvik-kontrakt med Hydro - mot «grønnere» aluminium

Storvik har inngått ny kontrakt med Hydro Aluminium Sunndalsøra (HASU) og Technology and Operational Support (TOS) for utvikling av ny teknologi for bakte anoder.

Denne kontrakten er blitt mulig ved hjelp av Innovasjon Norge som finansierer deler av kontrakten.

Storvik har sammen med Hydro tidligere utviklet en maskin som lager toppkvalitetsanoder. Denne maskinen har blitt installert på Hydro og andre anlegg i verden med dagens design i flere tiår.  Hydro streber kontinuerlig etter å produsere grønnest mulig aluminium, og for å gjøre det trenger alle produksjonsstadier kontinuerlig optimalisering.

Mangeårig samarbeid

Storvik har over mange år samarbeidet med Hydro og et sterkt team av ingeniører for å utvikle dette systemet. Med hjelp fra Hydro og Innovasjon Norge skal vi teste ut nytt design for optimal produksjon av bakte anoder for Hydro. Dette er avgjørende for å kunne gå inn i nye markeder som Kina.

- Hydro Sunndal setter stor pris på muligheten til å få delta i utviklingen av neste generasjon Vibrocompactor i samarbeid med Storvik og Innovasjon Norge. Prosjektet er et godt eksempel på hvordan samarbeid og kompetanse, utviklet over år, fører til innovasjon som opprettholder konkurransemessige fortrinn på produktivitet og kvalitet. Målet er at prosjektet skal sørge for produksjon av enda bedre anoder, til lavere kostnader gjennom utvikling av mer robust teknologi og sensorisk overvåkning av produksjonsprosessen., sier fabrikksjef ved Hydro Sunndalsøra, Roar Ørsund.

Kilde: Storvik

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141