23948sdkhjf

Mangel på aluminium fører fortsatt til tomme butikkhyller

Råvaremangelen i verden sprer om seg. Nå får mangel på aluminium følger for norske dagligvarebutikker. Ved flere butikker meldes det om at det er vanskelig å skaffe aluminiumsbokser.

Det betyr at det spesielt er tilgangen på brus- og ølbokser som er blitt skadelidende som følge av aluminiumsmangelen på verdensbasis.

«Lite aluminium gir problemer for produsenter, dagligvarekjedene og kundene, da det gir utfordringer knyttet til produksjon av brus og lignende», skriver Sandnesposten, med referanse til en lokal butikk som har fått merke aluminiumsmangelen på kroppen.

Lapper i butikken

Butikken det er snakk om er Coop Extra i Sandnes sentrum. Der har man hengt opp plakater med følgende beskjed til kundene:

"Vi gjør det vi kan for å få tak i varer. Manglende tilgang på aluminiumsbokser hos våre produsenter kan føre til at vi i perioder er tomme for enkelte produkter", skriver butikken på lapper som er hengt opp i butikken.

Sist høst kom problemstillingen med vanskelig tilgang på aluminium for produsentene for alvor opp. Da uttalte kommunikasjonsdirektør Per Hynne følgende til Nettavisen:

– Vi opplever høy etterspørsel på våre produkter, og produksjonslinjene jobber på høygir både i Norge og utlandet. På grunn av internasjonal råvaremangel til boksproduksjon, opplever vi lengre leveransetider på enkelte produkter. Vi jobber fortløpende med å løse disse utfordringene.

Transportutfordringer også

I tillegg råvareutfordringen er det også store utfordringen for transportsektoren i Europa, ikke minst som følge av koronakrisen.

Flere medier har de seneste dagene skrevet at mat og drikke kan bli dyrere som følge av både mindre tilgang på og dyrere råvarepriser. For aluminiumsbokser som brukes til drikkevarer ser det ut til at utfordringen har vedvart også ut i det nye året.

 

Kilde: Sandnesposten

KLIKK for alle artikler i Råvarer og energipriser.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062