23948sdkhjf

Metallbedrifter har sikret seg mot høye strømpriser

Både Håland Tynnplate og Klepp Mek på Jæren har på hver sin måte sikret seg mot høye strømpriser, og er dermed ikke så påvirket at strømsituasjonen for tiden.

Norge og Europa opplever rekordhøye strømpriser for tiden. Mange bedrifter sliter, men metallbedriftene Håland Tynnplate og Klepp Mek på Jæren har sluppet unna.

- Vi merker ikke de høye strømprisene særlig mye. Årsaken er at vi har sikret oss faste kraftpriser for lang tid framover, sier driftssjef Gabriel Høyland ved Haaland Tynnplate til Jærbladet. Avisa har spurt en rekke aktører i lokalmiljøet hvordan de ser på de høye strømprisene og koronasituasjonen.

Ikke så sårbar for svingninger

Høyland sier at derfor er ikke bedriften så sårbar for svingninger, fordi de har faste priser på en del av forbruket, som ikke minst bedriften har glede av nå. På den annen side ser han ikke bort ifra at Haaland Tynnplate kunne fått en økning i strømutgiftene på mer enn 100.000 kroner i måneder dersom ikke bedriften ikke hadde hatt faste priser på deler av forbruket. Høyland opplyser til Jærbladet at bedriften har hatt faste kraftpriser i flere år. Haaland Tynnplate har 79 ansatte.

Også hos Klepp Mek, som driver mye med sveising og CNS-maskinering, har man inngått kraftavtale. Dette kommer godt med nå.

KRAFTFOND: Produksjonssjef Magnor Ona hos Klepp Mek gikk inn i et kraftfond i 2020. FOTO: KLEPP MEK

Gikk inn i kraftfond

Produksjonssjef Magnor Ona hos Klepp Mek sier til lokalavisa på Jæren at bedriften ble med i et kraftfond i 2020. Det gjorde den for å sikre seg mot høye strømpriser. Ona opplyser at dette har ført til at de har fått økte strømpriser på «bare» 20 prosent sammenliknet med et normalår.

- Hadde vi ikke gått inn i kraftfondet, ville vi nok hatt helt andre strømutgifter, og dette ville gjort oss mindre konkurransedyktige, sier Oma.

Kilde: Jærbladet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109