23948sdkhjf

50.000 tonn med tonn skal være vekk innen mars

AF Decom er på plass for å hjelpe AF Offshore med å gjenvinne plattformer og skip på Miljøbase Vats. Sånt krever dyktige folk og tungt skyts.

Ved demoleringsanlegget Miljøbase Vest er det som komme inn i en scene fra en science fiction-film.

Her finnes jacketer som tårner 90 meter over bakken og boligmoduler som virker som hele bykvartaler.

Arbeidere og maskiner jobber som flittige maur imellom og under digre stålkonstruksjoner. Det er vanskelig å se for seg at alt dette er kappet opp og resirkulert før våren.

Men det skal det, skriver vår søsterportal tungt.no.

BORTE I LØPET AV VÅREN: 10.000-vis av tonn med stål tårner seg opp på Miljøbase Vest. Det aller meste skal være borte i løpet av våren. FOTO: FREDRIK SAUGSTAD

50.000 tonn før våren

- Offshore-installasjonen stammer fra begynnelsen av 80-tallet og veier 38.000 tonn, forklarer anleggesleder Inge Nedrebø.

Avvikling av offshoremarkedet har et stort uutnyttet potensial globalt, med ca. 10.000 operative driftsplattformer. Nordsjøen har alene et betydelig potensial med en forventning om at mer enn 900.000 tonn toppdekk skal fjernes i perioden 2020 til 2029. Dette gjelder britisk, norsk, dansk og nederlandsk sektor.

FJERNER: AF Decom fjerner gamle plattformer på Miljøbase Vest. FOTO: FREDRIK SAUGSTAD

Basert på dagens årlige dekommisjoneringstakt av plattformer innebærer det at det vil ta operatørene ca. 100 år å gjenvinne dagens elementer. Derfor er det nødvendig med en ytterligere opptrapping av tempoet, noe som vil føre til økt etterspørsel etter denne typen tjenester.

Les hele saken på tungt.no.

Kilde: Tungt.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094