23948sdkhjf

Eramet starter 2022 med nyansettelser

Årsaken er at selskapet i Kvinesdal gikk med rekordproduksjon i fjor.

Ifølge avisa Agder er det tre nye personer som skal inn i staben ved Eramet i Kvinesdal.

Eramet har hatt 195 ansatte gjennom hele 2021, men produsksjonen har økt så mye at det ble rekord i fjor. Dette medfører at det skal ansettes tre nye – innen digitalisering/automatisering, World Class Maintance (WCM) og prosessingeniør på miljøanlegg.

Høy markedspris

- Høyt produksjonsvolum på samme tid som markedsprisen på vårt produkt silikonmangan er høy, har gjort at omsetningen for 2021 også vil bli bra, sier verksdirektør Sem Gysland til avisa.

Han ser optimistisk på framtiden på grunn av produktene til Eramet er helt avgjørende for gjenvinning og produksjon av stål. I tillegg mener Gysland at Eramet produserer med verdens minske miljøfotavtrykk.

HJØRNESTEINSBEDRIFT: Eramet har nærmere 200 ansatte, og er dermed en hjørnesteinsbedrift i Kvinesdal. FOTO: ERAMET

- Imidlertid så er vi alle inne i en ustabil periode hvor markedet stadig er i endring. I 2021 har vi nytt godt av markedssituasjonen, noe som imidlertid lett kan snu, men som sagt er jeg optimistisk, sier Gysland.

Sikret seg på strøm

Han er videre opptatt av de høye strømprisene og koronarestriksjonene, og sier til Agder at kraftbehovet er dekket gjennom langsiktige avtaler. I tillegg er deler av «spot-volumet» sikret.

Kilde: Avisa Agder

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094