23948sdkhjf

Oppgraderingsavtale for Kongsberg Gruppen

Hæren i Estland har valgt Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) til å foreta oppgraderingen på landets CV90-stridvogner.

Det skriver Kongsberg Gruppen i en pressemelding.

Denne oppgraderingen gjør at Estland vil slutte seg til gruppen nasjoner som nå bruker KDAs våpengruppe Protector Remote Weapon Systems (RWS). Våpenet som avtalen gjelder, avfyrer missiler, og modellen som er aktuell for det estiske forsvaret heter Protector RS4.

28. nasjonen

Estland blir det 28. landet som slutter seg til brukerfellesskapet RWS, opplyses det i pressemeldingen.

Stridsvognene til Estland ble kjøpt av Norge i 20216, og nå skal kapasiteten til de estiske væpnede styrkene oppgraderes, og RWS skal bidra til det.

Protector RS4 som skal brukes er et fleksibelt system designet for små- og middelskaliber våpen. Disse er mulig å skreddersy for kundene, og varianten som Estland har anskaffet inkluderer muligheten til å avfyre Javelin Anti-Tank Guided Missile. Disse er utviklet i et samarbeid mellom produsentene Raytheon og Lockheed Martin.

- Forbedrer den operative evnen

KDA skriver at dette skal være verdens fremste en-person-bærbare anti-pansermissil. Protector RS4 skal være et modent og velprøvd produkt basert på millioner av timers operativ erfaring i kampsoner og nært samarbeid med forsvarsstyrker over hele verden.

– Kombinasjonen av Protector RS4 og Javelin forbedrer den estiske operative evnen i stor grad, sier Arne Gjennestad, direktør i marked og salg i KDA.

Kilde: Kongsberg Gruppen

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.128