23948sdkhjf

Elektrifiseringen sikrer arbeidsplasser hos Nexans

Nexans skal fase ut produksjonen av stålrørs-umbilicals ved fabrikken i Halden, og satser nå på kabler for elektrifisering. Dette sikrer arbeidsplassene ved bedriften.

Stålrørs-umbilicals brukes primært til olje- og gassutvinning, og kablene er blitt produsert i Halden i flere år. Nå går bedriften i stedet for det «elektrifiserte» kabelmarkedet.

65 prosent av kabelmarkedet i verden omfatter elektrifisering, så det er ikke så rart at Nexans prioriterer dette framover, skriver Halden Arbeiderblad (HA).

Elektrifiseringsmarkedet

– Når vi tydelig satser mer på elektrifiseringsmarkedet, er ikke restkapasiteten vår stor nok til å også dekke olje- og gassmarkedet. Vi har for lite kapasitet til det, sier kommunikasjonsdirektør Kristin Hessen i Nexans til lokalavisa.

Hun understreker at Nexans ikke kutter ut aktørene helt innen olje og gass, men kun de delene av oppdragene som handler stålrør-umbilicals.

Nexan-fabrikken i Halden skal levere 240 kilometer med kraft- og styrings-umbilicaler til et undersjøisk kompresjonssystem ved Norges nest største gassfelt, Ormen Lange-feltet. Umbicalene som skal produseres i den tidligere Østfold-byen, skal installeres av det nye Ulstein-bygde kabelfartøyet «Nexans Aurora» i 2023.

Investerer 100 millioner euro

I Halden vil Nexans utvide fabrikkanlegget med en investering på godt over 100 millioner euro.

Hessen forklarer til lokalavisa at Nexans’ satsing på det grønne skiftet innebærer at det kan komme til å bli ansatt flere folk enn at man må si opp ansatte ved Halden-bedriften. Blant annet skal man doble produksjonen.

Mer enn halvparten av alle ansatte i Nexans Norge har sin arbeidsplass i Halden. Det tilsvarer 850 ansatte.

Kilde: Halden Arbeiderblad

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063