23948sdkhjf

Dette er neste generasjons kabelforpakning

Forpakninger kan være langt mer enn bare emballasje. I Nexans jobbes det kontinuerlig med å finne nye, miljøvennlige løsninger – som i tillegg gjør arbeidet enklere for dem som jobber med produktene.

Resirkulerbare forpakningsløsninger er en viktig del av Nexans’ ambisiøse mål om å bli klimanøytrale innen 2030. I prosessen med å utvikle bærekraftig emballasje har den norsk-franske kabelprodusenten også vært opptatt av at kundene skal ha fordeler av endringene.

Jan Erik Nilsen, Development Leader i Nexans Norge, forklarer at Nexans’ forpakninger skal beskytte kabelen under lagring og installasjon, gjøre arbeidet enklere for dem som bruker produktene, og påvirke miljøet i minst mulig grad.

– Under utvikling og videreutvikling av våre forpakningsløsninger er vi alltid i tett dialog med alle ledd i næringskjeden. Alt fra elektrikere og installatører, til logistikkansvarlige og grossister. De er med på å teste prototyper og gi oss tilbakemeldinger. Vårt mål er bærekraftig emballasje som fungerer maksimalt i alle ledd – også for miljøet, forklarer han.

QUICK-REEL checker alle bokser

Kabelemballasje kan være langt mer enn et virkemiddel for å beskytte, oppbevare og transportere kabel. For elektrikernes del kan den for eksempel fungere som et verktøy i seg selv. Jan Erik Nilsen trekker frem QUICK-REEL som et godt eksempel på dette.

– For elektrikere er det viktig at kabelen kan monteres og avmantles på en enkel og grei måte, slik at de får installert produktet på en effektiv måte. Vårt mål er å bidra til at de sparer tid og får en enklere arbeidshverdag. Minst mulig plunder og heft, det sparer både tid og frustrasjon, sier Nilsen.

Bruksområdene, kombinert med den norske geografien, krever også at emballasjen må tåle både kulde og fukt, i tillegg til at den må være solid og lett å bære. Dette er faktorer som setter sine krav til materialet som skal brukes.

– QUICK-REEL er laget av polypropylen, som oppfyller alle disse kravene. Polypropylen er en fin plasttype, fordi den kan resirkuleres og brukes om igjen. QUICK-REEL produseres i stor grad lagd av resirkulert materialer. Det er viktig at det skal være lett å kvitte seg med emballasjen etter bruk – og det gjøres enkelt siden både forpakningen og trommelen er av polypropylen og kan kildesorteres på samme sted.

En spennende fremtid

Skreddersydde, fremtidsrettede og praktiske forpakninger finner man hos en lang rekke av Nexans’ produkter:

  • Til de større kablene har Nexans lansert NX-tromlene, som er ny og forbedret kabeltrommel som kan brukes flere ganger, hvor kundene slipper å håndtere returtransport – og får utbetalt pant for de brukte tromlene.
  • N-LINE i rør har en praktisk forpakning som gjør det lett å dra ledning og rør ut av pakningen uten at det hverken floker eller henger seg opp mens man trekker.
  • Kabel i bøtte har mange av de samme egenskapene som QUICK-REEL. Der er trommelen plassert i en standard bøtte, hvor kabelen avvikles fra en dør i siden.

Eksemplene er mange

– I Nexans har vi et fremtidsrettet fokus i alle ledd, også i utviklingen av selve produktene og forpakningene. Og det fine er at det ikke er en brems for innovasjonen. Tvert imot gir det oss en ekstra motivasjon til å videreutvikle produkter og komme opp med nye og smarte løsninger, understreker Nilsen.

Ut ifra tilbakemeldinger fra kundene er han også sikker på at byggebransjen er på vei i riktig retning, når det kommer til klima og miljø. En nøkkel i dette vil være standardisert og faktabasert informasjon.

– Jeg tror det kommer et skifte, hvor alle parter ønsker miljøvennlige løsninger. Og hvis alle leddene vil det, er det mulig. Jeg tror vi kan finne mange spennende løsninger sammen med resten av bransjen i årene som kommer. Det vil vi alle tjene på, avslutter Jan Erik Nilsen, Development Leader i Nexans Norge.

 

Kilde: Nexans

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.188