23948sdkhjf

Enova tildeler milliard-støtte til tre hydrogen-prosjekter

Enova gir tilsagn om støtte på litt over 1 milliard kroner til tre store prosjekter som tar oss et skritt nærmere fremtidens lavutslippsindustri.

Felles for alle disse tre er at hydrogen er den sentrale klimaløsningen i prosjektene.

På en pressekonferanse fredag 17. september 2021 ble det offentliggjort hvilke tre større hydrogen-prosjekter som nå får støtte fra Enova; Yara Norge AS, Tizir Titanium and Iron AS og Horisont Energi AS får til sammen over 1 milliard kroner til en hydrogensatsing.

De tre prosjektene bidrar, hver på sin måte, til teknologiutvikling og demonstrasjon innen produksjon og bruk av hydrogen til industrielle formål.  

På denne måten vil prosjektene bidra til viktig utvikling, læring og kunnskapsspredning som tar ned barrierene til dem som kommer etter.  Dette i tråd med Enovas mandat om å bidra til den nødvendige teknologiutviklingen for å ta Norge til lavutslippssamfunnet i 2050.

Samlet bidrar prosjektene vesentlig til en satsing mot utvikling og demonstrasjon av løsninger for hydrogen til industrielle formål i Norge, med potensial for spredning av teknologi og læring globalt. 

For alle de tre prosjektene er det en forutsetning at støtten godkjennes av ESA før den endelig kan deles ut av Enova. 

 

Kilde: Enova

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14