23948sdkhjf

Kongsberg Gruppen satser på Rygge: Trenger 30-40 nye hoder

Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) satser på Rygge når de skal etablere et miljø med ingeniører, softwareansvarlige og systemutviklere.

Fra før av er Kongsberg Gruppen (KOG) etablert på Rygge med Kongsberg Aviation Maintance Services på flystasjonen.

Torsdag ble det klart at KDA satser langsiktig med å etablere et nytt KOG-miljø med ingeniører, softewareansvarlige og systemutviklere i Rygge.

30-40 nye jobber

Det vil ifølge Kongsberg Gruppen være behov for 30 til 40 nye jobber på Rygge.

- Vi skal fortsette å være verdensledende innen vårt felt, og vi har mange pågående og ventende prosjekter som gjør at vi må være rustet til å møte disse på en god måte. Derfor trenger vi flere ansatte, sa Kjetil Reiten Myhra under pressekonferansen torsdag. Han er direktør for integrerte forsvarssystemer i KDA.

– Det er naturlig for oss å utvikle et ingeniør-, software- og systemutviklingsmiljø i Rygge. Nærhet til Oslo, tilknytning til Rygge flystasjon, mulighet for å inngå samarbeid med nærliggende utdanningsinstitusjoner, og dermed få tilgang på kloke hoder, er viktig for oss, sa Myhra videre.

Kan bli flere stillinger

Det skal i første omgang utlyses mellom 30 og 40 stillinger, men dette er et tall som kan øke etter hvert. Alle prosjektene som KDA jobber med har lange perspektiver – 20 til 30år fram i tid.

– Som en teknologibedrift lever vi av kompetansen til våre medarbeidere. Og vi vet at det er mye kompetanse i Mosse-området, fortsatte Myhra.

Etableringen av et nytt miljø på Rygge skal ikke gå utover eksisterende arbeidsplasser i Kongsberg Gruppen.

Lokalpoliker-jubel

Lokalpolitikerne i Moss, inklusiv ordfører Hanne Tollerud, jubler over satsingen på Rygge til et av de største og mest solide konsernene i Norge.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095