23948sdkhjf

DSB: Alvorlige avvik etter Jotun-brannen

15. september i år brøt det ut en større brann ved Jotuns fabrikk i Sandefjord. Nå har Direktoratet for samfunssikkerhet og beredskap (DSB) avdekket alvorlige avvik i brannsikkerheten.

De to avvikene som ble funnet etter tilsynet etter brannen i september, er manglende internkontroll og manglende slokkeutstyr.

Det er NRK som omtaler rapporten, og skriver at skumanlegget ikke løste seg ut ved brannen, og at to nyinnstallerte brannhydranter manglet vann. I tillegg hadde ikke en hydrant nok vanntrykk. Og ikke nok med dette: Industrivernets brannbil startet ikke fordi batteriet var defekt.

Utfordringer med internkontrollen

Seksjonssjef Brit Skadberg ved DBS sier derfor til statskanalen at Jotun har utfordringer knyttet til internkontrollen sin.

Brannen, som kunne observeres på lang avstand, fant sted i energisentralen ved fabrikken i Sandefjord.

Jotun har fått frist til 14. februar med å komme med en plan for hvordan brannsikkerheten kan forbedres.

Hull på et isolasjonsrør var brannårsaken

Til NRK sier teknisk direktør Jan Helge Eriksen at Jotun skal forbedre seg. Mangelfull oppfølging førte til at slokkeanlegget ikke fungerte som det skulle, og at man nå går gjennom hele styringssystemet for at alt personell skal kjenne til prosedyrene som er relevante.

Årsaken til brannen var at ble hull forårsaket av korrosjon på et isolasjonsrør for hetolje. Hvorfor korrosjonen oppsto vet man ikke, men de er sendt videre til teknisk undersøkelse.

 

Kilde: NRK Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB)

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093