23948sdkhjf

Dramatisk lastebåt-kollisjon – ett av fartøyene i ferd med å synke

To lastebåter har kollidert i Østersjøen. Ett av fartøyene ble liggende med baugen opp, og er nå i ferd med å synke.

Ulykken skal ha skjedd ved 03-tiden i natt i Østersjøen mellom Ystad og Bornholm. Det er de to fraktebåtene «Karin Hoej» og «Scot Carrier» som skal ha kollidert.

Ifølge den svenske avisa Expressen, var sammenstøtet så kraftig at den danske båten «Karin Hoej» ble liggende med baugen opp. På morgenkvisten mandag skriver det danske Forsvaret at det kan se ut som om båten er i ferd med å synke. Minst to personer skal ha blitt observert i vannet, men det er uklart hvor mange som befant seg i det danske fartøyet da den gikk rundt.

Uklar årsak

Det er uklart hva som er årsaken til kollisjonen, og redningsmannskapene har som hovedoppgave i morgentimene å redde liv.

KOLLIDERTE: Det var disse to skipene som kolliderte natt til mandag: "Scot Carrier" og "Karin Hoej". FOTO: SCOTLINE/SJÖFARTSVERKET

Den svenske Kustbevakningen bekrefter at to personer er funnet i vannet, men at disse ikke skal være funnet.

Expressen skriver at det mandag morgen er omlag to grader i vannet og det blåser 0-4 m/s.

Seks redningsfartøy fra Sverige og Danmark deltar i aksjonen, i tillegg til flere andre båter som befant seg i nærheten da kollisjonen skjedde. Et dansk redningshelikopter er også ventet til stedet i morgentimene mandag.

55 og 90 meter lange

Danske ”Karin Hoej” er 55 meter lang, mens det britiske fartaøyet «Scot Carrier» er 90 meter langt. ”Karin Hoej” var på vei fra Södertälje til Nykøbing Falster uten last. Det britiske fartøyet var på vei fra Latvia til Montrose i Storbritannia.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11