23948sdkhjf

Nær 100 permitteres hos Color Line

Som følge av de nye tiltakene mot koronaviruset ser Color Line seg nødt til å ta «Color Viking» midlertidig ut av drift. Det betyr at nærmere 100 ansatte blir permitterte.

Color Line har besluttet å ta M/S Color Viking midlertidig ut av drift på ruten Sandefjord-Strømstad fra og med mandag 13. desember. Dette som følge av et betydelig fall i antall passasjerer etter at regjeringen innførte nye nasjonale koronatiltak og anmodet om begrenset sosial kontakt.

–  Dessverre har vi ingen mulighet til å opprettholde et bærekraftig rutetilbud mellom Norge og Sverige etter at regjeringen innførte nye koronatiltak, og må derfor ta M/S Color Viking ut av drift inntil videre. Beslutningen innebærer, i denne omgang, varsel om permittering til i underkant av 100 ansatte, sier konsernsjef Trond Kleivdal.

Tung beskjed

Color Lines virksomhet påvirkes sterkt av regjeringens smittevernstiltak, som gjeninnføring av avstandskrav og anmodninger om å begrense sosial kontakt i tillegg til kravene om obligatorisk registrering og testing av alle innreisende til Norge.

–  Dette er en meget tung beskjed for våre ansatte, som også tidligere har blitt hardt rammet av pandemien. Vi håper nå at regjeringen snarest får på plass konkrete ordninger, eksempelvis lønnskompensasjon, som reelt sett kompenserer virkningen av regjeringens tiltak. Det vil kunne være med på å gi våre ansatte trygghet inn i julehøytiden og frem til en varig normalisering foreligger, sier Kleivdal.  

PERMITTERINGER: Konsernsjef i Color Line, Trond Kleivdal, må permittere nærmere 100 ansatte når ett av rederiets skip tas ut av drift som følge av koronapandemien. FOTO: COLOR LINE

Kun «Color Hydrid» i drift

På ruten Sandefjord-Strømstad opererer Color Line to skip, M/S «Color Viking» og M/S «Color Hybrid», som er verdens største plug-in hybridskip. Skipene gjør til vanlig to daglige rundturer hver, og den helårlige ruten er dermed viktig for både passasjer- og godstransporten mellom Norge og Sverige. Med M/S «Color Viking» ute av drift, vil tilbudet halveres til to daglige rundturer med M/S «Color Hybrid».

Kilde: Color Line

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094