23948sdkhjf

Betydelig undervannskontrakt for Aker Solutions

Aker Solutions er blitt tildelt kontrakten om å levere en subsea kompresjonsmodul på Åsgård-feltet av Equinor.

Kontrakten betegnes som betydelig – noe som innebærer en kontrakt på mellom 200 og 700 millioner kroner.

Det går fram av en pressemelding fra Aker Solutions torsdag morgen. Kontrakten innebærer at selskapet skal levere EPC-tjenester, som omfatter ingeniørarbeid, anskaffelse og bygging, til den femte undervannskompresjonsmodulen til Åsgård-feltets gasskompresjonssystem. Denne nye modulen vil være en kopi av den fjerde modulen, som også Aker Solutions sto bak.

Installeringen av denne femte modulen vil foregå uten nevneverdig produksjons, og ingeniørarbeidet vil i all hovedsak foregå ved selskapets hovedkontor på Fornebu. Selve produksjonen av modulen vil skje ved Aker Solutions verft i Haugesund. Ifølge meldingen vil arbeidene ta til med en gang, og modulen skal være ferdig for leveranse i august 2024.

- Bekrefter ledende posisjon

-Vi er svært godt fornøye med å ha fått enda en viktig kontrakt fra Equinor på Åsgård-feltet. Denne kontrakten beviser vår ledende posisjon innen subsea gasskompresjonsteknologi, sier Kjetil Digre i Aker Solutions.

Undervannskompresjonsteknologien til Åsgård-feltet ble levert av Aker Solutions i 2015, og siden den gang har selskapet jobbet tett med Equinor for å være forberedt på en utvidelse av operasjonene på feltet.

Kilde: Aker Solutions

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.127