23948sdkhjf

Equinor øker sin eierandel i Statfjord-feltet

Equinor har inngått en avtale om kjøp av alle Spirit Energys utvinningstillatelser i Statfjord-området, som strekker seg over norsk og britisk sokkel og er bygd ut med tre integrerte produksjonsplattformer (Statfjord A, B, C). Equinor er operatør i alle lisensene.

Partene er blitt enig om et samlet vederlag på USD 50 millioner, med en betinget betaling knyttet til råvarepriser i perioden mellom oktober 2021 og desember 2022. Transaksjonen har en kommersiell effektiv dato 1. januar 2021, som forventes å gi Equinor et vederlag ved fullføring.

Spirit Energy sin daglige produksjon fra Statfjord-området i 3. kvartal 2021 var cirka 21.000 boe per dag.

Transaksjonen er del av en større struktur hvor Spirit Energy sine aksjonærer, Centrica Plc og Stadtwerke München, selger seg helt ut av Norge. Dette oppnår de ved å selge Statfjord til Equinor og øvrige eiendeler samt driftsorganisasjon til Sval Energi.

Gammelt oljefelt

– Statfjord er et av de eldste oljefeltene på norsk sokkel. I 2019 feiret vi at det var 40 år siden produksjonen startet. Siden produksjonsstarten i 1979 har Statfjord produsert 5,1 milliarder boe og oppnådd samlede inntekter på over 1,675 milliarder kroner. Vi har fremdeles høye forventninger til Statfjord, og har nylig lansert en plan for å forlenge feltets levetid fram til 2040- sier Camilla Salthe, direktør for felt i senfase (Field Life eXtension, FLX) i Equinor.

Field Life eXtension er en enhet i Equinor som er ansvarlig for sikker og effektiv drift av senfase felt gjennom nye måter å jobbe på.

En viktig prioritering for feltet framover er å redusere CO2-utslipp. Equinor planlegger å realisere energieffektiviseringstiltak og styrke infrastrukturen for å redusere CO2-utslippene fra Statfjord med 50% innen 2030, som bidrar til Equinors klimaambisjoner for norsk sokkel.

Sluttføring av transaksjonen forutsetter at alminnelige vilkår oppfylles, blant annet godkjenning fra myndigheter. Fullføring av salget forventes i første halvdel av 2022.

 

Kilde: Equinor

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.219