23948sdkhjf

Robot Norge: Reduserte strømutgiftene etter å ha rettet opp feil

Den nye daglige lederen hos Robot Norge, Kenneth Nilsson, ante ugler i mosen da han registrerte et høyt strømforbruk på nattestid når folk ikke var på jobb.

Han begynte å nøste i saken, og ifølge Jærbladet, kunne han og de andre i bedriften etter å ha rettet opp en feil, spare 50.000 til 70.000 kroner i året i lavere strømforbruk.

Nilsson forteller til Jærbladet at det var strømleverandøren som tok kontakt med bedriften. Den hadde registrert høyt strømforbruk om natten og i helgene. Da er det ingen i lokalene.

Ødelagt sensor

- Da vi fikk sett nærmere på ventilasjonsanlegget, viste det seg at en sensor var ødelagt og at anlegget sto på fullt hele døgnet, uten at noen hadde fått det med seg, sier han

Da feilen ble rettet kunne Robot Norge notere seg for å ha kuttet energiforbuket sitt med mer enn 25 prosent.

Etter at feilen ble oppdaget innstilte de sensoren på at strømmen skal være på kun når det er mennesker i lokalene. Det betyr i realiteten på dagtid i ukedagene. Innstillingene førte også til at strømmen ikke var i drift i helger, feriedager og helligdager.

Irriterende

– Det er litt irriterende at vi ikke oppdaget dette før. Dette er en helt unødvendig strømbruk, men jeg er glad for at vi har en strømleverandør som går inn og hjelper oss, sier Nilsson avslutningsvis til avisa.

Kilde: Jærbladet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094