23948sdkhjf

Green Yard Kleven har overlevert Rem Energy

Flaggbytte og overlevering av Rem Offshores havvindfartøy Rem Energy fant sted ved Green Yard Kleven fredag 3. desember, og nå er det topp moderne havvindsskipet klart til å gå i oppdrag.

- Jeg vil gratulere Rem Offshore med et fantastisk skip. Vi er veldig stolte av å ha bygd dette flotte skipet, og også av at vi har levert det før opprinnelig leveringsfrist. Det er en utrolig god prestasjon av våre ansatte og samarbeidspartnere, sier prosjektleder Eirik Pedersen fra Green Yard Kleven.

Han legger vekt på at det i pandemien har vært avgjørende for framdriften at store deler av samarbeidspartnerne har vært lokale, skipet er nesten hel-sunnmørsk i og med at både verft, rederi, designer og mange av de største samarbeidspartnerne hører hjemme på Sunnmøre.

- At Green Yard Kleven klarer å levere et så komplekst prosjekt med gjennomgående høy kvalitet på normert tid er ikke annet enn imponerende. Dette har blitt et utrolig bra skip, og det er takket være det tette og gode samarbeidet vi har hatt med Green Yard Kleven og deres underleverandører, sier Vegard Grimstad, prosjektleder ved Rem Offshore.

Bygd for framtidens miljøkrav

Hybridskipet Rem Energy er bygd for framtiden med tanke på miljø og er blant annet levert med katalysatorer til å rense eksos og en stor batteripakke. Skipet er i tillegg klargjort til å sette inn flere batterier og forberedt for nullutslipps-drivstoffløsninger i framtida.

- Skipet er utstyrt med topp moderne og avansert teknisk utstyr for vedlikehold av vindturbiner til havs. Skipet har bevegelseskompensert gangvei og kran, arbeidsbåt og integrert arbeidsbåtlandgang, heis og pallehåndtering- system, batteri og avanserte styringssystem, i tillegg til hotellfasiliteter til 99 mann. Både Rem Offshore og Offshore-wind bransjen har stort fokus på miljø, effektivitet, sikkerhet, samt komfort for teknikerne som skal arbeide på vindparkene offshore. Dette vil Rem Energy tilby, og vi gleder oss til å teste ut skipet i vindparken nord for Tyskland nå i neste uke, forteller Vegard Grimstad.

OVERLEVERT: Farøyet Rem Energy er nå overlevert fra Green Yard Kleven til Rem Offshore. FOTO: REM OFFSHORE

Blei døpt i Herøy

Rem Energy er det 20. skipet verftet bygger for Rem Offshore. Lørdag 20. november ble Rem Energy høytidelig døpt av gudmor Birthe Marie Remøy (15) ved kaia på Mjølstadneset i Herøy. Det ble invitert til folkefest og åpent skip denne dagen.

- Dåpen var en skikkelg folkefest slik det tradisjonelt har vært på overleveringer mellom oss og Kleven. Vi i Rem er stolte over å kunne ta levering av dette skipet og er særs takknemlige for det gode samarbeidet med Green Yard Kleven. Vi har en lang historie med å utvikle prosjekt sammen, og det har vært et sømløst samarbeid mellom rederi og verft, sier Fredrik Remøy daglig leder for Rem Offshore.

Om Rem Energy

Rem Energy er designet av Havyard Design & Solutions AS og er av typen «HAVYARD 833 CSV». Skipet er en CSV (Construction Service Vessel), som skal frakte personell trygt til havvind-parkene. Skipet er skreddersydd for å operere på offshore vindinstallasjoner. Selve skipet har som hovedfunksjon å slippe folk trygt over i vindmøller til havs, og fungerer også som et hotell med muligheter for konferanser med mere. Skipet skal inn på en langtidskontrakt for Siemens Gamesa Renewable Energy i Tyskland.

- Det har vært et spennende og viktig prosjekt både for oss og for den lokale maritime næringen. Jeg vil gjerne takke alle ansatte for den gode jobben som er gjort, og for det gode samarbeidet med Rem Offshore og alle andre involverte parter, og ønsker skip og mannskap hell og lykke og mange oppdrag inn i framtiden, avslutter Hans Jørgen Fedog, konsernsjef for Green Yard.

Nøkkeltall/-spesifikasjoner:

  • Type: HAVYARD 833 CSV
  • Lengde og bredde: 89,7 x 19,6m
  • W2W (Walk to Work) gangvei og tre kraner
  • Innredning for 99 personer
  • Lastedekk og stor kapasitet for lagring for reservedeler og kontainere under dekk
  • Forberedt nullutslipps-drift med brenselceller og batteripakke på 12 000 kWh

 

Kilde: Green Yard Kleven

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125