23948sdkhjf

Råvareutfordring for Molstad – 20 % mindre i omsetning

Molstad Modell & Form i Moelv har store utfordringer med å få tak i nok råvarer til sin produksjon.

Molstad Modell & Form leverer alle typer produkter i elastiske og stive polyuretanmaterialer til norske og internasjonale kunder. I tillegg bygges også støpeformer for plaststøping og støperimodeller for metallstøping.

Nå merker bedriften tydelig mangelen på råvarer, og dette fører til at selskapet ikke klarer å levere det de skal. Resultatet er at omsetningen blir 20 prosent lavere enn i 2021, melder NRK.

Mange sliter med råstoffmangelen

Bedriften fikk først beskjed fra sine råstoffprodusenter om at det var vanskelig å få tak i råstoffene samtidig som leveringstidene ble lengre og prisene økte.

Trøsten for Molstad Form får være at ifølge NHO Innlandet, er det 13 prosent av medlemsbedriftene som opplyser at det utfordringer knyttet til råvarer. I tillegg sier halvparten av bedriftene at det er økte innkjøpspriser på råvarer.

Årsakene til råstoffmangelen skyldes i all hovedsak fabrikknedstengninger som følge av koronapandemien og mangel på transport. For Molstad Modell & Forms del, er også nedgangen i flytrafikken merkbar. Det gjør nemlig at de mangler fargestoff til produktene sine. Ett av biproduktene i produksjonen av flydrivstoff brukes nemlig som en tilsatsfaktor i produksjonen av farger som Molstad bruker.

UTFORDRINGER: Produksjonssjef hos Molstad Modell & Form, Pål S. Tåsåsen, sier det er store utfordringer knyttet til råvareprisene og tilgangen på disse. FOTO: MOLSTAD MODELL & FORM

Unngått permitteringer

Produksjonssjef hos Molstad Form, Tor S. Tåsåsen, sier til NRK at de så langt har unngått permitteringer, men at mangelen på råvarer gjør økonomien utfordrende.

- Utfordringer har vi hele tiden, men vi skulle gjerne vært foruten den utfordringen vi står oppe i nå. Men vi har klart oss bra så langt, sier Tåsåsen.

Molstad Modell & Form ble etablert i 1995, og har siden 2015 vært en del av Partnerplast-gruppen.

Kilde: NRK

KLIKK for alle artikler i Råvarer og energipriser.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078