23948sdkhjf

Nexans-lån skal brukes til å utvide fabrikken i Halden

Nexans har fått et lån på 200 millioner Euro for å støtte selskapets rolle i å bli karbonnøytral innen 2030.

En del av midlene skal gå til å utvide fabrikken i Halden.

Det er den europeiske investeringsbanken (EIB) som har gitt Nexans lånet på 200 millioner Euro. Nexans jobber nemlig mot å bli karbonnøytral i 2030, og for å få til dette har altså selskapet fått et lån på 200 millioner Euro. Lånet dekker finansering av forskning og utvikling (R&D), nye produktutviklinger og investeringer i digitale fabrikker.

Lånet skal også brukes til å bli mer energieffektive, i tillegg til at det skal benyttes til å bygge ut Nexans’ fabrikk i Halden.

Gjenbruk

Nexans har som målsetning øke bruken av resirkulerte materialer og gjenbruk. Dette skal skje gjennom sirkulær økonomi.

- Vi er svært fornøyde med at vi nå får mulighet til å øke satsingen på investeringer og innovasjon for å fullføre elektrifiseringen takket være lånet fra EIB og den sterke støtten banken viser. Dette lånet gjør at vi kan være ledende i den europeiske energiendringen på en bærekraftig måte, og styrke våre muligheter til å redusere våre utslipp av CO2, sier adm. dir. Christopher Guerin i Nexans.

To ny linjer i Halden

Tidligere i år avslørste Nexans planene sine for å tilføre to nye linjer for høyspent DC eksportkabler ved fabrikken i Halden. Det skal skje i 2024.

- Utvidelsen av Nexans’ fabrikk i Halden skal blant annet serve infrastrukturen for fornybare energikilder, sier Guerin videre.

 

Kilde: Offshore Energy-Biz

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093