23948sdkhjf

Evotec med sørkoreansk kontrakt

Evotec har sikret seg en kontrakt med det sørkoreanske havforskningsinstituttet, som skal benytte håndteringssystemet på bakdekket til nytt fartøy.

Dette er selskapets største kontrakt innen forskningssegmentet siden av oppstarten av selskapet i 2006.

Kontrakten omfatter alt bakdekksutstyret på fartøyet, som er designet av Ulstein Design og er av typen SX-134. Fartøyet vil bli 92 meter langt og være 22 meter bredt og inneha en rekke funksjoner for utførelse av forskningsoppdrag også på ultradjupt hav (ned til over 6000 meter). Fartøyet vil kunne utføre avanserte havbunnsundersøkelser og ellers også generelle geologiske undersøkelser, som for eksempel 3D/4D, i tillegg til 2D/3D P-kabelsystem, samt ei multikomponent OBN-system.

I tillegg har skipet håndteringssystem for marine gravitet og magnetisme, akustiske lydssystemer og vil ha et Evotec «corer system», som vil kunne ta sedimentsprøver på store havdyp.

Det skriver Evotec på sin hjemmeside.

Skipet skal bygges ved Hanjin Heavy Industries i Sør-Korea, og vil bli overlevert kunde tidlig i 2024.

Største kontrakt

- Dette er vår hittil største kontrakt innen et viktig satsingsområde for Entec Evotec, og vi har jobba med prosjektet over flere år, sier Jogeir Romestrand, daglig leder for Evotec AS.

Hele Evotec-organisasjonen vil være involvert med alt i fra design og engineering, til produksjon og ferdigstilling og vil bli levert med selskapets egne toppmoderne automasjonssystem, denne kontrakten vil gi Evotec arbeid over en tidsperiode på flere år.

- Vi vil gjerne få lov til å takke alle våre ansatte som har jobbet knallhardt i tøff konkurranse med flere andre, og i tillegg vil vi takke Ulstein Design for godt samarbeid over flere år, og ikke minst kunden som gjennom en lengre evalueringsrunde valgte oss, avslutter Romestrand.

Kilde: Evotec

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109